Sinds oktober 2022 ben ik begonnen als bestuurslid van de V.F.L.D. waar ik de taken voor het onderhoud van de website en de vormgeving van de PINSCH op mij zal nemen.

Samen met mijn man en onze 2 hondjes wonen we in het bosrijke Soesterberg waar wij met veel plezier wonen. Sinds 2018 zijn wij trotse eigenaren van Beer (Rostelley’s Angels Driven by Love). We hebben heel bewust gekozen voor een dwergpinscher aangezien dit een sterk ras is die onze levensstijl goed kan hebben. We werken beide fulltime en wanneer we vrij zijn, zijn we het liefste aan het reizen of in de natuur te vinden. Afgelopen zomer zijn we naar Noorwegen vertrokken voor een aantal weken waar we met een tentje rondtrokken door de bergen en langs de fjorden. Dit doen we natuurlijk het liefst met onze trouwe viervoeter. Uit eerder ervaringen als kind wisten we dat ze zich goed aanpassen aan hun omgeving. Na lang zoeken kwamen we bij Bianca terecht waar toen een reutje beschikbaar was. Al vrij snel werden wij verliefd op een van de reutjes en ook dat reutje werd verliefd op ons. Al op jonge leeftijd werd duidelijk dat het de perfecte match was voor ons. Bianca was het hier helemaal mee eens en wij kregen op 10 weken Beer mee naar huis. Iets waar we haar tot op de dag van vandaag nog heel dankbaar voor zijn. Beer werd al snel de “grootste” vriend van mijn man en Beer ging ook lekker mee naar zijn werk, waar Beer 3 jaar met veel plezier de zaak beschermde van indringers.

Met Beer zijn we in 2019 begonnen met showen, waar hij erg succesvol bleek te zijn. Als jonge hond deed hij het super! Hij had er lol in en genot zichtbaar van de dagen dat we naar shows gingen. Beer had daardoor al snel al zijn punten voor Nederlands jeugd kampioen en ook genoeg punten om later Nederlands kampioen te worden. Helaas gooide Corona wat roet in het eten waardoor we een tijdje niet hebben kunnen showen en dus tot op vandaag nog niet zijn Nederlands Kampioenschap hebben afgemaakt. Ook merkte we aan Beer dat de showdagen niet altijd zijn ding meer zijn en hij liever die dagen lekker bij mijn man blijft die dan een eind gaat wandelen of lekker samen op de bank tv gaat kijken.

Voor mij was er nog wel de wens om te blijven showen. Ook was het best wel stil nu Beer een erg stabiele en zelfverzekerde hond was geworden. Ik was wel weer toe aan een pup die hier de boel even op zijn kop kon komen zetten en waarmee we een nieuwe show carrière konden starten. Na overleg met Bianca hebben we besloten samen met haar een hond te importeren en in co-ouderschap te nemen. Dit werd Dax, een reutje uit Finland van de kennel Aurra Sing. We werden door zowel Bianca als Marika (fokker van Aurra Sing) heel fijn geholpen bij de aanschaf van Dax. En toen, toen was hij hier. Dax is een pup met een ontspannen, lief en open karakter. Dax heeft zijn eerste shows al gelopen, met prachtige resultaten. En als kers op de taart: Best in Show Baby op de clubmatch 2022.

Als bestuurslid hoop ik te kunnen bijdragen aan het behoud van onze 3 prachtige rassen. Dit door middel van het moderniseren van de uitingen die we doen en het optimaliseren van de inschrijving van de clubmatch. Deze editie is de vierde editie in de nieuwe huisstijl waarin meer foto’s staan dan in de voorgaande jaargangen. Iets waar ik persoonlijk heel trots op ben!

Ik hoop in de toekomst nog veel van onze leden te mogen ontmoeten, zowel op een van de wandelingen die dit jaar staat gepland als op de tentoonstellingen. Maar mocht je al een keer kennis willen maken met mij, volg me dan gerust op Facebook (hier deel ik foto’s van onze honden) of Instagram (waar je meer vind van de reizen die wij graag maken). Tot in het nieuwe jaar!

Door: Gijs de Waard


Voor alle, namens De Verening van Fokkers en Liefhebbers van gladharige Dwergpinschers en aanverwante rassen (VFLD), georganiseerde evenementen geldt o.a.:

  • Deelname is voor eigen risico.
  • Honden dienen altijd aangelijnd te zijn tenzij door de organisatie anders wordt aangegeven.
  • Voorkom agressie tussen honden onderling en geef elkaar de ruimte. Iedere eigenaar dient ervoor te zorgen dat andere deelnemers en aanwezigen op geen enkele manier hinder ondervinden van zijn of haar hond.
  • Het welzijn van de honden staat voorop. Ruw optreden is niet toegestaan. Dit kan leiden tot schorsing of verwijdering van het terrein.
  • Deelnemers aan de evenementen stellen zich bloot aan bepaalde risico's die inherent zijn aan het deelnemen aan de verschillende evenementen. De VFLD en door de VFLD aangewezen organisaties kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enig ongerief of nadeel, inbegrepen ongevallen, als direct gevolg van deelname aan het betreffende evenement.
  • Iedere exposant - eigenaar - deelnemer draagt zelf de volle verantwoordelijkheid voor eventuele schade, die de exposant - eigenaar - deelnemer of de door hem ingeschreven honden aan personen of eigendommen in het gebouw of op de rondom gelegen terreinen aanbrengt. De VFLD en de mede-organiserende vereniging/club zullen als vereniging voor een dergelijke schade nimmer garant staan.
  • Het is altijd mogelijk dat de hond op de locatie zijn/haar behoefte doet, dit dient dan direct te worden opgeruimd. Hiervoor is de eigenaar c.q. begeleider van de hond verantwoordelijk maar aarzel niet om elkaar hierop aan te spreken. 

Graag tot ziens op één van onze evenementen!