Oostenrijkse Pinscher

De Oostenrijkse Pinscher is DE hond voor actieve en zelfverzekerde mensen die graag buiten zijn en geen despoot of exotische rashond willen.

Om de karaktereigenschappen van een Oostenrijkse Pinscher te begrijpen, moet men terugkijken naar zijn oorspronkelijke doel: als boerderijhond verwachtte men dat hij indringers luid zou melden, huis en erf vrij zou houden van knaagdieren, helpen bij het hoeden van vee en van nature ook zonder hek bij de boerderij bleef.

En net als toen is de Oostenrijkse Pinscher nog steeds een goede waakhond, hij is in het begin wantrouwend tegenover vreemden – hij kiest zijn vrienden graag zelf uit – maar als hij eenmaal iemand leuk vindt, komt zijn zachte kern in het spel. Pinschers zijn vaak erg knuffelig, ze willen heel graag geknuffeld worden en zijn heel dicht bij hun familie.

Dat was ook nodig, hij mocht niet te ver van de boerderij afdwalen en vooral niet gaan stropen. Dienovereenkomstig is de passie van de Oostenrijker voor de jacht (met uitzondering van kleine knaagdieren) zwak. Zijn wil is hiervoor des te meer uitgesproken. Bij het drijven van vee moest hij min of meer zelfstandig werken en daarom probeert hij bij het africhten nog vaak zijn eigen varianten met verbazingwekkend vernuft te ontwikkelen. De Oostenrijkse Pinscher is een actieve, levendige hond die graag buiten is. Helemaal niet zenuwachtig – als hij bezig is, is hij ook een heel gezellige kerel in huis. Hij houdt heel veel van zijn mensen en kan heel goed met kinderen overweg, zolang ze zich aan de hondenregels van beleefdheid houden. De Oostenrijkse Pinscher is ook geschikt voor veeleisende taken, zoals het trainen tot therapiehond.

Secetariaat

Secretariaat
Marmotberg 28
4708 NG Roosendaal
06-45432498
bianca.smits@home.nl

KVK en RVB

Ingeschreven in het verenigingenregister bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder no.: V 40531841

copyright © De Vereniging van Fokkers en Liefhebbers van gladharige Dwergpinschers en aanverwante rassen