Begin juli werd er in Duitsland een dubbele show georganiseerd in Neuss.
De reu “Sangre Caliente Uncas ‘ van Jacqueline Jansen deed hier mee en won 2U met res.CAC en res.CACIB.

Half juli was de show van Luik (B). Het jonge teefje “Ringerike Bellamore” (eig: Elisabeth Dusbaba) deed mee in de babyklasse en werd BOB-baby. In de erering werd ze “RESERVE BESTE BABY” van de show!! Een hele mooie prestatie van een dwergpinscher want het is maar zelden dat een dwergpinscher bij ons of in de omringende landen op het podium mag staan tijdens een erekeuring.

Half augustus is Bianca Smits met de reu “Santa Julf Nokaut” naar Mechelen (B) geweest en kreeg een 3U.

Eind augustus werd de dubbele show van Rotterdam gehouden.
Op zaterdag werd de reu “Be Like Hopper of Marley’s Dream” (eig. J. Jansen) reserve beste reu met res.CAC / res.CACIB.
Het teefje “Ringerike Bellamore” (eig. E. Dusbaba) werd op beide dagen BOB-Baby.
Het reutje “Kayra v. Tilburgs Roem” (eig. O. Borg) won op zaterdag 1U in de jeugdklasse.

Het “Brabants rashonden festival” is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door KV Waalwijk. Het is een clubmatch (dus zonder vergave van CAC’s) welke ooit te boek stond als de grootste van de Benelux. Maar zoals vele KC’s is het een uitdaging om een club draaiende te houden, maar desondanks lukt het KC Waalwijk elk jaar weer om een inschrijvings aantal van zo’n 150 deelnemers bij elkaar te krijgen.
Dit jaar deden er ook een aantal leden van onze club aan mee;
De reu “Aurra Sing Meet Rostelleys New Dream” (eig. Bianca Smits/Gijs de Waard) werd BOB-Baby en geselecteerd bij de beste 6 babies van de show. De reu “Santa Julf Nokaut” (eig. Bianca Smits) werd BOB. Het teefje “Semper Ante Forget Me Not” (eig. Bianca Smits) werd BOB-Veteraan en tevens Beste Teef. En uiteindelijk werd dit teefje ook nog eens BEST IN SHOW VETERAAN! En dat op een leeftijd van 13,5 jaar!!


Voor alle, namens De Verening van Fokkers en Liefhebbers van gladharige Dwergpinschers en aanverwante rassen (VFLD), georganiseerde evenementen geldt o.a.:

  • Deelname is voor eigen risico.
  • Honden dienen altijd aangelijnd te zijn tenzij door de organisatie anders wordt aangegeven.
  • Voorkom agressie tussen honden onderling en geef elkaar de ruimte. Iedere eigenaar dient ervoor te zorgen dat andere deelnemers en aanwezigen op geen enkele manier hinder ondervinden van zijn of haar hond.
  • Het welzijn van de honden staat voorop. Ruw optreden is niet toegestaan. Dit kan leiden tot schorsing of verwijdering van het terrein.
  • Deelnemers aan de evenementen stellen zich bloot aan bepaalde risico's die inherent zijn aan het deelnemen aan de verschillende evenementen. De VFLD en door de VFLD aangewezen organisaties kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enig ongerief of nadeel, inbegrepen ongevallen, als direct gevolg van deelname aan het betreffende evenement.
  • Iedere exposant - eigenaar - deelnemer draagt zelf de volle verantwoordelijkheid voor eventuele schade, die de exposant - eigenaar - deelnemer of de door hem ingeschreven honden aan personen of eigendommen in het gebouw of op de rondom gelegen terreinen aanbrengt. De VFLD en de mede-organiserende vereniging/club zullen als vereniging voor een dergelijke schade nimmer garant staan.
  • Het is altijd mogelijk dat de hond op de locatie zijn/haar behoefte doet, dit dient dan direct te worden opgeruimd. Hiervoor is de eigenaar c.q. begeleider van de hond verantwoordelijk maar aarzel niet om elkaar hierop aan te spreken. 

Graag tot ziens op één van onze evenementen!