Half april werd er een buitenshow gehouden “outdoor Zeeland”. Het was het paasweekend en er waren slechts 4 dwergpinschers ingeschreven. Beste reu en beste van het ras werd “Djeck v. Tilburgs Roem” van Ine Hartgers & Ilse Krijnen. Beste teef werd “Isabelle v. Tilburgs Roem” van Ine Hartgers.

Begin juni werden er 2 shows georganiseerd in de evenementenhal van Gorinchem. Op zaterdag was de HOLLAND CUP 2022. Hier waren 9 dwergpinschers ingeschreven. Beste reu werd “Djeck v. Tilburgs Roem” van Ine Hartgers & Ilse Krijnen. Beste teef en beste van het ras werd een hond uit Zweden; “Exigor’s Pretty Amora”.
Op maandag werd de Pinkstershow gehouden met 5 ingeschreven dwergpinschers. Beste reu werd “Upendo Kenay van Crowded House”. Beste teef en BOB werd wederom het teefje uit Zweden.

Een aantal van onze leden hebben ook in het buitenland weer mooie succesjes behaald:

In Antwerpen werd de reu “Be Like Hopper of Marley’s Dream” (eig. Jacqueline Jansen) beste reu met CAC/CACIB.
De reu “Santa Julf Nokaut” (eig. Bianca Smits) werd reserve beste reu met CAC en Res.CACIB. Het teefje “Forever Not Forget Me v. Majori’s Donk” (eig. Bianca Smits) werd beste veteraan van het ras.

In april is Ine Hartgers met 2 van haar honden afgereisd naar de internationale show van Salzburg in Oostenrijk. Op zaterdag behaalde “Hilly van Tilburgs Roem” 3ZG in de tussenklasse en “Ayla van Tilburgs Roem “2 ZG” in de kampioensklasse. Op zondag behaalde “Hilly” 1U met CACA en het res.CACIB en “Ayla” behaalde 1U met CACA.

Eind april deed Ine mee aan het “European dogshow weekend” in Parijs. Op zaterdag was de zogenaamde “championat de France”. “Hilly” viel wat minder in de smaak met een G. “Djeck van Tilburgs Roem” werd op deze show reserve beste reu met CACS en res.CACIB. Op zondag was de “Europese kampioenschap”. “Hilly” kreeg ditmaal een ZG. “Djeck” werd wederom reserve beste reu met CACS en res.CACIB. Omdat beide dagen de beste reu al internationaal kampioen is, schuift het CACIB door naar “Djeck”.
(Djeck is in mede-eigendom van Ilse Krijnen)

Begin mei was de dubbele show van Gent (B).
De reu “Be Like Hopper of Marley’s Dream” (eig. Jacqueline Jansen) behaalde op zaterdag 1U CAC/CACIB. Op zondag kreeg hij 1U CAC en het reserve CACIB.
De reu “Sange Caliente Uncas” (eig. Jacqueline Jansen) won op zaterdag 1U CAC en het res.CACIB. Op zondag won hij 1U CAC/CACIB en werd hij BESTE van het RAS.
De reu “Santa Julf Nokaut” (eig. Bianca Smits) kreeg op zaterdag 3ZG. Het teefje “Semper Ante Forget Me Not (eig. Bianca Smits) werd op zaterdag BOB veteraan (op een leeftijd van 13 jaar!)
Het teefje “Hilly van Tilburgs Roem” (eig. Ine Hartgers) werd op zondag beste teef met CAC en CACIB.

Half mei werd de show van Wieze (B) gehouden.
De reu “Sange Caliente Uncas » won het res.CAC. Het teefje « Hilly van Tilburgs Roem” won hier het CAC.


Voor alle, namens De Verening van Fokkers en Liefhebbers van gladharige Dwergpinschers en aanverwante rassen (VFLD), georganiseerde evenementen geldt o.a.:

  • Deelname is voor eigen risico.
  • Honden dienen altijd aangelijnd te zijn tenzij door de organisatie anders wordt aangegeven.
  • Voorkom agressie tussen honden onderling en geef elkaar de ruimte. Iedere eigenaar dient ervoor te zorgen dat andere deelnemers en aanwezigen op geen enkele manier hinder ondervinden van zijn of haar hond.
  • Het welzijn van de honden staat voorop. Ruw optreden is niet toegestaan. Dit kan leiden tot schorsing of verwijdering van het terrein.
  • Deelnemers aan de evenementen stellen zich bloot aan bepaalde risico's die inherent zijn aan het deelnemen aan de verschillende evenementen. De VFLD en door de VFLD aangewezen organisaties kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enig ongerief of nadeel, inbegrepen ongevallen, als direct gevolg van deelname aan het betreffende evenement.
  • Iedere exposant - eigenaar - deelnemer draagt zelf de volle verantwoordelijkheid voor eventuele schade, die de exposant - eigenaar - deelnemer of de door hem ingeschreven honden aan personen of eigendommen in het gebouw of op de rondom gelegen terreinen aanbrengt. De VFLD en de mede-organiserende vereniging/club zullen als vereniging voor een dergelijke schade nimmer garant staan.
  • Het is altijd mogelijk dat de hond op de locatie zijn/haar behoefte doet, dit dient dan direct te worden opgeruimd. Hiervoor is de eigenaar c.q. begeleider van de hond verantwoordelijk maar aarzel niet om elkaar hierop aan te spreken. 

Graag tot ziens op één van onze evenementen!